Ouderschapsbemiddeling
Bij een scheiding kunnen ex-partners (na enige tijd) opmerken dat de afspraken die ze maakten (tijdens de scheiding) nog onvoldoende toereikend zijn. Ook kunnen er na een scheiding meningsverschillen groeien tussen ouders. Deze kunnen betrekking hebben op de schoolkeuze, verblijfsregeling, gezagsregeling, nieuwe partner,...
Ouders kunnen deze meningsverschillen zelf oplossen of met de hulp van een bemiddelaar. Dit kan o.a. via ouderschapsbemiddeling. Deze vorm van bemiddeling besteedt vooral aandacht aan het gegeven dat ouders geen partners meer zijn van elkaar (= partnerrol), maar dat men nooit ex-ouders kan worden (= ouderrol). Er blijft via de kinderen steeds een band bestaan met elkaar. Tijdens ouderschapsbemiddeling moet het heel duidelijk zijn dat men als ouder aan tafel gaat zitten en niet als ex-partner. Wanneer men dit niet kan, brengt dit heel wat problemen met zich mee. Als bemiddelaar help ik jullie om deze rollen te onderscheiden en afspraken te maken. Daarbij wordt rekening gehouden met ieders verwachtingen en bekommernissen.
Door middel van ouderschapsbemiddeling kunnen er afspraken gemaakt worden omtrent het ouderlijk gezag, de verblijfsregeling en/of kostenregeling.